Cu dragostea pe urme..

by Elisabeta R.

Cu toţii suntem părtaşi unor poveşti de dragoste, fie că suntem martori la cele din jurul nostru, fie că le trăim.

Dar oare ce înseamnă dragostea? Ce sunt acele sentimente? Ce se întâmplă cu creierul, sufletul sau trupul nostru în acele momente petrecute lângă persoana pe care o iubim?Acele dorinţe pasionale în care ne dorim să îmbrăţişăm persoana dragă nouă,până în momentul în care rămânem fără pic de vlagă..?!

Fiecare iubeşte diferit. Fiecare iubeşte în felul lui, dar tot ceea ce ne aseamănă e „mesajul transmis”-sentimentele.

Sentimentele sunt singura noatră „portiţă” spre dragoste, singura noastră scăpare de singuratate şi singura noastră împlinire.

Metaforic vorbind,uneori,am impresia că sentimentele şi dragostea sunt asemeni unor picături de rouă pe o frunză fragedă: privim picăturile, le admirăm,ne minunăm de frumuseţea lor,iar în dorinţa noastră de a le admira din tot sufletul şi din pofta noastră nefirească de-a le cunoaşte,ne apropiem uşor de plăpânda frunză şi nici bine nu o atingem,că acei stropi fermecători de rouă au dispărut şi tot ce mai rămâne sunt doar nişte urme..în sufletul nostru,nişte cratere,nişte amintiri..

Eu sunt veşnic îndrăgostită de tot ceea ce mă înconjoară,de la fiinţe,până la plante sau chiar obiecte. Acest sentiment mă face mai puternică,îmi dă motivaţie să merg mai departe indiferent de consecinţe. Nimic nu se compară cu fiorul pe care-l capăt atunci când privesc în jur şi văd atât de multe lucruri iubite de mine.

Dar vai!! Vai de cel ce iubeşte o fată ce citeşte! Deşi aceasta iubeşte greu,măsurând detaliile şi fiecare vorbă rostită, atunci când iubeşte,iubeşte cu toată fiinţa ei..

Totul ar părea de vis! Iubeşti şi eşti iubit,dar vei începe ,la un moment dat, să te simţi singur de multe ori,având impresia că nu-ţi mai acordă suficientă atenţie..poate fi îndrăgostită mai mult de cărţi decât de tine, le poate acorda mai multă atenţie lor decât ţie,poate decide să-şi petreacă mai mult timp fiind înconjurată de dragele ei cărţi decât cu tine,se poate simţi singură, refuzându-ţi consolarea în schimbul cărţilor,poate avea zile proaste fără vreo explicaţie..toate acestea se pot întâmpla sau nu! Dragostea e neprevăzătoare.Nu te poţi bizui pe ea,dar nu o poţi nici refuza!

Nimeni nu poate explica ce e dragostea.

Tot ceea ce încercăm noi în a „defini” dragostea sunt doar nişte presupuneri eşuate, privite din perspective diferite.

Advertisements