Iubire şi clemenţă

by Elisabeta R.

A fi un prieten loial, e unul din cele mai dificile lucruri ce le faci în viaţă, deoarece prietenia e un cuvânt ce mulţi îl folosesc, însă puţini sunt cei ce-l cunosc la adevărata lui valoare, prietenia e des întălnită, dar rar preţuită, însă pentru a-ţi face un prieten, trebuie să închizi un ochi şi pentru a-l păstra lângă tine, e necesar să-i închizi pe amândoi.            

Să fi un prieten adevărat presupune să pui fericirea celui ce l-ai ales a-ţi fi alături, înaintea fericirii, durerii, tristeţii tale, iar ,deseori, ajungi  să te întrebi dacă tot ceea ce faci, merită, dacă atunci când tu vei fi căzut, el îţi va dărui mâna lui pentru a te ridica, umărul lui pentru a plânge, buzele pentru a te săruta pe frunte, timpul  pentru a te încuraja şi ochii pentru a-ţi arăta că e lângă tine?

Nepreţuite sunt momentele în care-ţi dovedeşte că tot ceea ce-ai făcut, nu a fost zadarnic, infinite sunt bucuriile sufletului, atunci cand îi priveşti zâmbetul,chiar dacă are lacrimi în ochi, datorită ţie! Iar de-ţi apare din senin o persoană ce pare-aţi fi o mai bună prietenă, aminteşte-ţi că trebuie să vezi esenţa lucrurilor şi nu aparenţa! Nu renunţa niciodată la un prieten ce ţi-a dovedit că-ţi merită un loc în suflet, deşi persistă acea întrebare, în gândul tău, ce răsună asemeni unui ecou : merită, oare, să-ţi dăruieşti o parte a sufletului tău, a iubirii tale, în mâinile unui străin ce-l găseşti din atât de multă lume, ce poate renunţa la tine în orice clipă, provocându-ţi suferinţă? Da, cu siguranţă merită. Nici o bucurie nu o primeşti fără un preţ, iar faptul că l-ai ales tocmai pe el, trebuie să-ţi dea puterea de-a ierta iar şi iar, şi de eşti certat cu acea persoană, ce mai aştepţi?! Pune mâna pe telefon, că doar nu degeaba suntem în era tehnologiei, lasă-ţi orgoliul, sună-l, fie că eşti vinovat,fie că nu, şi cere-ţi iertare.

Iubirea şi clemenţa sunt două dintre lucrurile de care avem nevoie pentru împlinirea vieţii noastre pe Pământ, bine-nţeles, niciodată departe de prietenie!

Advertisements